Permanent ontharen... Hoe werkt het en wat kan men verwachten?

De lichtflits uit de lamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Het pigment in het haar absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte gaat via de haren, die in de 'goede' fase zitten, naar de haarzakjes, waardoor de haarzakjes worden vernietigd. Hier kunnen geen nieuwe haren meer ontstaan.  Speciale gel wordt aangebracht om de lichtflits zo goed mogelijk naar de haren te begeleiden.  Speciale filters zorgen voor de veiligheid.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen oppervlakte, de rug is eenmaal groter dan bijvoorbeeld een bovenlip. Het is noodzakelijk de behandelingen te herhalen totdat alle haarzakjes door alle groeifase zijn gegaan. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen op dat moment worden behandeld. Haarzakjes in de rustfase moeten '' wachten'' tot ze zich in die periode van groei bevinden. 

Over het algemeen heeft u gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Elk met een tussen liggende periode van 1 -3 maanden. De specialiste zal u hierover informeren. Verder is de behandeling voor definitieve ontharing pijnloos en behoeft geen verdoving. De meeste mensen die de behandeling hebben ondergaan vergelijken het gevoel met warmte op de huid tot een elastiekje wat op de huid schiet.

Belangrijk voor de behandeling:

- Niet ontharen 4 weken voor de behandeling

- Geen gebruinde huid op de te behandelde plaats door de zon of zonnebank

Belangrijk na de behandeling:

- Vermijd de zon na de behandeling en gebruik een sunblock

Resultaat:

Na de behandeling zullen de haren er na ongeveer 2 weken vanzelf uitvallen. Niet alle haren zijn dan permanent verwijderd (dit zijn alleen de haren in de 'goede' groeifase).  Na iedere behandeling is het kijken wat er terug komt. Na een aantal behandelingen komen er steeds minder haren terug. Tot maximaal zo'n 90 % van de haren kunnen definitief worden verwijderd. Uit jarenlange ervaring weet men dat er bij 1% van de behandeling geen resultaat plaats vindt. Ook door een verandering in de hormoonhuishouding kan het zo zijn dat er haarzakjes worden aangestuurd om weer haren te laten groeien. We kunnen de huid niet preventief flitsen op haargroei.

Kosten prijs per behandeling:

Combiprijzen mogelijk en voor andere zones kunt u contact met ons opnemen. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor behandeling of intake? Neem dan contact met ons op.